Rotterdam, 27 juni 2011 – Zorgriem vindt weggelopen patiënt met Alzheimer terug

Mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie die weglopen, vormen een groot probleem voor de samenleving. Het is regelmatig in het nieuws dat er weer zoekacties zijn waarbij de familie, vrienden, zorginstanties, politie en helikopters worden ingezet om de persoon terug te vinden waarbij een fatale afloop helaas niet ongewoon is.

De Zorgriem met GPS locatiebepaling wordt in de praktijk toegepast door familie, mantelzorgers en zorginstellingen zodat de mensen die weglopen snel worden teruggevonden.

De ervaring van een Zorgriem gebruiker, de heer M.E

Ons verzoek aan de instelling, om de zorgriem voor een familielid aan te schaffen, is ongeveer 2 maanden geleden ingewilligd.

Vorige week kregen we al een positie bericht in verband met een zoekraak-incident. Het familielid was op de afgesproken tijd niet op de afdeling terug gekeerd. Dankzij de zorgriem kon men vaststellen dat het familielid al op 3-4 kilometer van de instelling was, op een punt waar een personenauto niet eens kan rijden, dus de gewone surveillancewagen van de politie ook niet kan rijden dan wel gaat zoeken bij een vermist melding. Het familielid liep totaal de verkeerde kant op, was verward en was zelf niet meer gewoon naar de instelling terug gelopen. Het personeel is er naar toegegaan en heeft het familielid gevonden en veilig terug gebracht.

Voor ons is het een enorme opluchting en geruststelling dat de zorgriem in geval van nood goed werkt! In het verleden hebben we veel nare, onzekere momenten beleeft door zoekraak-incidenten. Volgens ons hoort dat nu voor altijd tot het verleden, het geeft een heerlijk gevoel!

Meer informatie en ervaringen zijn beschikbaar op de website: www.zorgriem.nl

Voor meer directe informatie en mogelijkheden kunt u via email info@mobiletrack.nl of telefonisch (010-7982498) contact opnemen.

MobileTrack BV

Bezoekadres:
Lichtenauerlaan 102
3062 ME Rotterdam
The Netherlands

Contact
MobileTrack BV
Telefoon: 010–7982498
E-mail: info@mobiletrack.nl

Over MobileTrack BV
MobileTrack is een belangrijke speler in Solutions Consultancy, Location Based Services (LBS) en Track&Tracé oplossingen op basis van onafhankelijke technologieën zoals GPS, RFID, Zigbee, Bluetooth en Mobiele Data. Zij zijn hardware onafhankelijk en leveren diensten op het gebied van fleet-management, beveiliging, zorg en overige Track&Tracé gerelateerde diensten.

De Mobile Universal Gateway (MUG) is een apparatuur, hardware en protocol onafhankelijke open Track&Tracé en Mobility platform toegankelijk voor iedere fabrikant en dienstenleverancier.

MobileTrack klanten zijn actief in diverse markten, zoals transport, vervoer, verhuur, overheid, beveiliging, zorg, gaming, social network, communities, lifestyle en recreatie. Speciaal voor de zorg- en beveiligingsmarkt zijn er succesvolle totale mobiele ketendiensten ontwikkeld voor beveiliging, alarmering en opvolging. Meer informatie is beschikbaar via de website: www.mobiletrack.nl