Per 1 juli wijzigt de werkwijze voor overvalalarmen meldt Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB). De overvalalarmen worden in de retail of in andere soort panden geplaatst om op een stille manier alarm te kunnen slaan. Momenteel worden veel meldingen van overvalalarmen doorgeschakeld naar de politie. Vanaf het begin van de volgende maand mogen overvalmeldingen niet meer worden doorgeschakeld naar de politie, de meldingen worden dan ontvangen door particuliere alarmcentrales (PAC) en videotoezichtcentrales (VTC’s).

Reden tot wijziging van deze werkwijze is omdat er uit onderzoek van het VEB blijkt dat 99% van de overvalmeldingen die naar de politie gaan, achteraf nodeloos blijken. Dit nieuwe beleid dient om de nodeloze inzet van de politie terug te dringen. Wanneer de PAC en VTC’s een overvalmelding hebben geverifieerd kan deze worden doorgezet naar de meldkamer van de politie. Op deze manier kan de politie beter prioriteiten stellen. 

MobileTrack is lid van de VEB en biedt overvalknoppen aan waarbij de meldingen kunnen worden doorgeschakeld naar verschillende particuliere alarmcentrales. Wij hebben samenwerken met vele verschillende PAC’s, waardoor u een breed scala aan keuze hebt aan alarmcentrales.  Bekijk de belangrijkste particuliere alarmcentrales waar wij mee samenwerken in Nederland via hier.

Wilt u meer weten over de wijziging van de werkwijze omtrent overvalalarmen? Bekijk dan het persberichten van de VEB via hier.