De meeste winkels hebben een overvalknop om snel alarm te kunnen slaan in geval van nood. MobileTrack biedt hiervoor o.a. via Trigion mobiele alarmeringsknoppen aan waardoor er op een stille manier alarm geslagen kan worden. Tot aan afgelopen maand werden deze meldingen direct doorgeschakeld naar de politie. Sinds 1 juli mogen deze meldingen niet meer worden doorgeschakeld naar de politie, de meldingen worden dan ontvangen door particuliere alarmcentrales (PAC) en videotoezichtcentrales (VTC’s). Reden hiervoor omdat er uit onderzoek van het VEB blijkt dat 99% van de overvalmeldingen die naar de politie gaan, achteraf nodeloos blijken. Dit nieuwe beleid dient om de nodeloze inzet van de politie terug te dringen. 

Het verifiëren van een melding door particuliere alarmcentrales (PAC) en videotoezichtcentrales (VTC’s) kan even duren. Er moet namelijk gebeld worden en/of videobeelden moeten bekeken worden, hier is niet altijd tijd voor in een noodsituatie.

MobileTrack biedt via Trigion een oplossing aan voor het verkorten van het verificatieproces van een melding. Bij deze oplossing is het mogelijk om een noodgeval te verifiëren door met 2 verschillende mobiele alarmeringsknoppen een melding te versturen, op deze manier kan de politie direct worden ingeschakeld. Op deze manier wordt er tevens ook voor een veiligheidsgevoel bij personeel en klanten gezorgd.

Zorg ervoor dat jouw overvalmeldingen gemakkelijk en snel geverifieerd worden en hierdoor de juiste prioriteit krijgen van de politie. Bekijk nu onze gezamenlijke oplossing met Trigion in zijn werk gaat in het onderstaande animatiefilmpje.