Rotterdam, 21 februari 2011 – MobileTrack en ecom instruments bereiken overeenstemming voor het leveren van gecertificeerde ATEX personeelsbeveiliging en communicatie oplossingen.

MobileTrack, de specialist in onafhankelijke Track&Trace oplossingen en platformen, is een samenwerking gestart met ecom instruments die gespecialiseerd is in het leveren van professionele gecertificeerde apparatuur die volgens de richtlijnen (1999/92/EG en 94/9/EG) mogen worden toegepast in een ATEX omgeving. Deze omgeving kent een potentieel explosieve atmosfeer zoals een omgeving waar gewerkt wordt met brandbare vloeistoffen of gassen.

Organisaties hebben behoefte aan een totaaloplossing waarmee personeel veilig kunnen werken in een ATEX omgeving. De samenwerking van MobileTrack met ecom instruments maakt dit mogelijk. Klanten worden beter bediend en kunnen voor al hun ATEX beveiliging en communicatie gerelateerde behoeften en vraagstukken bij één aanbieder terecht. Bovendien kunnen klanten zo profiteren van de gezamenlijke kennis en kunde van de samenwerkende partijen.

MobileTrack en ecom instruments leveren een personeelsbeveiliging en communicatie oplossing gebaseerd op de X.com 21x-EX telefoontoestel. Deze professionele telefoon heeft gangbare GSM telefoonfuncties, ruggedized schokbestendig en is ATEX gecertificeerd. In het geval van een calamiteit kan men met dit toestel snel handmatig of geheel automatisch (man-down) een alarm maken. Hierbij wordt direct de GPS locatie bepaald zodat de collega’s en hulpverleners snel ter plekke zijn.

Het X.com 21x-EX toestel is MobileTrack MUG certified waardoor het gebruik maakt van de MobileTrack Lone Worker applicatie en het alarm hoogkwalitatief verwerkt wordt door professionele hulpverleners en 24×7 alarmcentrales. Hierdoor is de volledige beveiligingsketen geborgd van preventie tot en met alarmopvolging.

Mike Liu, Managing Director bij MobileTrack, over de samenwerking: “MobileTrack levert als specialist van locatie gebaseerde diensten al vele oplossingen op het gebied van personeelsbeveiliging bij organisaties. Wij zijn dan ook verheugd over de samenwerking met ecom instruments, omdat juist in deze branche professionele beveiliging- en communicatieapparatuur van essentieel belang is”.

Sander Borst, Managing Director bij ecom instruments, vult aan: “Deze applicatie is van grote toegevoegde waarde, niet alleen voor het product als telefoon, maar zeker voor de veiligheid in het algemeen. De samenwerking met MobileTrack is overigens over de gehele lijn genomen een waardevolle ontwikkeling. Wij zien een toename van gebruikers met een wens naar dit soort applicaties. Hiermee wordt een brug geslagen van informatie naar gegevensoverdracht als het aankomt op persoonsbeveiliging.”

Meer online informatie is beschikbaar op de website: www.mobiletrack.nl en www.ecom-ex.com. Voor meer directe informatie en mogelijkheden kunt u via email info@mobiletrack.nl of telefonisch (010-7982498) contact opnemen.

MobileTrack BV

Bezoekadres:
Lichtenauerlaan 102
3062 ME Rotterdam
The Netherlands

Contact 
MobileTrack BV
Telefoon: 010–7982498
E-mail: info@mobiletrack.nl

Over MobileTrack BV 
MobileTrack is een belangrijke speler in Solutions Consultancy, Location Based Services (LBS) en Track&Tracé oplossingen op basis van onafhankelijke technologieën zoals GPS, RFID, Zigbee, Bluetooth en Mobiele Data. Zij zijn hardware onafhankelijk en leveren diensten op het gebied van fleet-management, beveiliging, zorg en overige Track&Tracé gerelateerde diensten.

De Mobile Universal Gateway (MUG) is een apparatuur, hardware en protocol onafhankelijke open Track&Tracé en Mobility platform toegankelijk voor iedere fabrikant en dienstenleverancier.

MobileTrack klanten zijn actief in diverse markten, zoals transport, vervoer, verhuur, overheid, beveiliging, zorg, gaming, social network, communities, lifestyle en recreatie. Speciaal voor de zorg- en beveiligingsmarkt zijn er succesvolle totale mobiele ketendiensten ontwikkeld voor beveiliging, alarmering en opvolging. Meer informatie is beschikbaar via de website: www.mobiletrack.nl

ecom instruments BV

Bezoekadres:
Watertoren 45C
3247CL Dirksland
The Netherlands

Contact 
ecom instruments BV

Telefoon: 0187-605916
E-mail: info.nl@ecom-ex.com

Over ecom instruments
Ecom instruments is de gecertificeerde fabrikant van mobiele industriële apparatuur voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Ons assortiment omvat vrijwel alle mobiele apparaten voor dagelijks gebruik in de Ex-zone. We bieden u producten aan op de terreinen Mobile Computing, Communicatie, Meet- en kalibratietechniek en Draagbare handlampen, met wereldwijd geldige certificeringen, van het Europese ATEX tot de Amerikaanse FM-vergunning. Meer informatie is beschikbaar via de website: www.ecom-ex.com